10 Kasım 2017 Cuma

ÖYLE GÜZEL BİR YER Kİ -Murat GÜLSOY

Yeni bir romanla yeniden merhaba, Murat Gülsoy'un geçen sene okuduğum"Yalnızlar İçin Çok Özel Bir Hizmet" romanından sonra ,  "Öyle Güzel Bir Yer ki" romanını çıktığını duyar duymaz edindim. 36. Tüyap Fuarının ilk günü 4 Kasım Cumartesi Can yayınlarının standında satışa sunulmuştu. Roman 239 sayfa oldukça sürükleyici  bir  aşk hikayesi.
"Öyle Güzel Bir Yer ki " romanının  çok etkileyici bir başlangıcı var. Roman,  ortak  kaygılar ile başlıyor. Herkesin buralardan uzaklara, başka bir yerlere gitme isteği var; caddeden geçen hızlı ambulans sesleri ve oluşan gürültü ile, kendi aralarında yine ne oldu ; terör mü ?, darbe mi? , iç savaş mı ?  diyaloğu ile başlıyor. 
Kerem, liseden unutamadığı aşkı Hülya ve diğer arkadaşları  yıllar sonra Kerem'in antikacı dükkanında bir araya gelirler. Şimdi 40'lı yaşlarındadırlar. O geceki toplantıda 6 arkadaş lise yıllarına döner geçmiş hatırlanır. Hayatları mutsuzlukları,  hayal kırıklıkları hataları, konuşulması planlanmadan konuşulur sanki bir itiraf gecesi gibi. En az konuşan Keremdir. Kerem kendini arkadaşlarının dünyasından çok uzak hissetmektedir. Ancak Kolej yılları birlikte geçtiği için ortak geçmişleri vardır. O buluşmadan sonra Kerem Hülya'nın hayatına dahil olur. Romanda Kerem'in yaşlı Yahudi'nin bakıcılığını yaptıkları çocukluk yıllarını, ona kalan antika dükkanı, babasıyla olan ilişkilerini, geçmişe ait mutsuzluklarını da okuyoruz. Mutlu sonla bitmiyor roman fakat, yazar  yıkılan   antika dükkanı ile birlikte Kerem'in geçmişinden kopup yeni bir hayata başlangıç yapma olasılığını  hissettiriyor. 

İyi okumalar..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder