18 Kasım 2017 Cumartesi

Kitap Fuarları ile İlgili Notlar

Merhaba, ❤ bu yılın kasım ayını yarıladık. Kitap alışverişi için gerçekten güzel bir ay oldu. Kasım ayının başında 4-13 Kasım tarihlerinde 36. Tüyap Fuarı Beylikdüzü'nde yapıldı. Anadolu yakasından Beyliküzü'ne gitmek  zaman alıcı ve zor olsa da  gitmeyi başardım. Uzuuun Beylikdüzü- Söğütlüçeşme (34G) metrobüs hattının varlığını hatırlatmak isterim :).  36. Tüyap Kitap Fuarında çeşitli yayınevlerinin yazarlarının yeni ve eski kitapları  %25 ve %30  indirimli olarak satıştaydı.  Yazın başında ise Haziran ayında Haydarpaşa Garında 9. Kadıköy Kitap günleri de düzenlendi. Orada da  %30'a varan indirimler ile  kitap satışları yapıldı. 
Bugün, internet üzerinden kitap alışverişi de önemli bir seçenek. Üstelik belli bir tutardan sonra kargo bedava :). Ama şunu itiraf etmek gerekir ki, kitapçıya uğramak ve orada yeni çıkan kitapları incelemek, aradığın kitabı raflar arasında bulmanın  tadı bir başka. İnternet sitelerinden kitap satışlarını çok sıkı takip ettiğimi söyleyemem ama tercih ettiğim sitenin adını verebilirim. Benim tercih ettiğim "idefix.com".  Burada özellikle  idefix'ten bahsetmemin nedeni  bugünlerde 15. Sanal Kitap Fuarını düzenleniyor olması. %25, %35, %45 ve %70'e  varan indirimlerle  çeşitli yayınevlerinin kitaplarını satın alma imkanı sunuyor. Sanal Kitap Fuarı  Aralık ayının sonuna kadar sürecek. Siteye uğramanızı tavsiye ederim. 


Birde,  Kasım ayı etkinliği olarak özellikle eski ve nadir bulunan kitap, mecmua, belge, harita, plak meraklıları için; - Anadolu yakasında yaşayanlara daha kolay olacak-, 18 Kasım'dan itibaren, Beyoğlu ve Üsküdar Sahaf festivaller 'inden sonra,  Haydarpaşa Sahaf Festivali günleri de  başlıyor. İstanbul'un çeşitli semtlerinden 40 sahaf bir arada.   Bunu da hatırlattıktan sonra, gönül rahatlığı ile 2018'i yeni aldığım  kitapları/romanları okumak ve  bloğuma yazmakla geçireceğimi söyleyebilirim :). İyi okumalar..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder